gemyse
Fuck_you_assholeDet er typisk norsk å være misunnelig. Janteloven driver hele tiden og saboterer for oss som tjener 6-700.000 pluss og går med slips på jobb. La oss prate litt om det. La oss kommunisere.

For kommunikasjon er viktig. En del av det å kommunisere er kunsten å vite når man skal holde kjeft. Men her hos Grüner-Gemüse & Käse behersker vi ikke den kunsten. Vi har meninger. Meninger om alt mulig. Meninger om dere. Spesielt de av dere som våger å ha meninger om oss.

Det må være noe galt med dere
Likevel blir jeg usikker på om dette egentlig er så lurt. Hver gang vi blander karma med dere «vanlige folk» går det jo galt. Det er som om dere ikke forstår tankene våre, nede på deres lave utviklingstrinn.

For å si det som det er: Vi er lei av dere. Hver gang vi åpner munnen og bruker vår ytringsfrihet er det bare kjeft å få. Skjønner dere ikke at vi er bedre enn dere? At vi har vært på kurs og lest bøker?

Forskning viser nemlig at de som er uenige med oss er psykopater. Narsissistiske psykopater. Forskning fra Canada viser dette. Vitenskap. Eksperter støtter oss i det synet. Det går ikke an å være uenige med oss der. Til og med Jesus Kristus, unnfanget av helligånden og født av Jomfru Maria, støtter Grüner-Gemüse og Käse.

Dere er nettroll, det er det dere er. Jesus har sagt det. Men vi skal ta dere.

Bortskjemte drittunger
Vi vet vi er priviligerte. Og derfor er dere misunnelige. Sånn er det. Vi har hatt det lett. Men noen av os kommer fra små kår. Noen har gjort klassereise. Vi har mye internalisert selvhat, skal jeg si dere. Det gjør oss bare enda farligere. Kundene elsker å bli slikket oppetter ryggen.

Sånn er det. Når man klarer seg bra og tjener penger begynner man sakte men sikkert å tro at man er bedre enn andre. Det kan jo ikke være tilfeldigheter som har brakt oss hit. Kanskje er det noe biologisk. Kanskje er vi genetisk bedre enn dere.

Screen Shot 2014-03-21 at 10.47.25 AMEller kanskje er det noe ideologisk. Kanskje er det vår operasjonelle doktrine som gjør oss så spesielle og unike. Men det er uviktig å spekulere i hvorfor det er sånn. Det viktigste er at vi selv tror på myten. Vi er vinnere. Vi lever i et univers av vinnere og tapere. Dere er tapere.

Vi er ikke en del av samfunnet. Vi trenger ikke dere eller noen andre.

«All rise for the corporate anthem».
Men vi er alle en del av laget. Vi har en felles visjon. Vi har «team spirit» som kan brukes til «implementation of policies and strategies» slik at eierne våre tjener penger. For det er jo penger dette handler om. Som alt annet. Alt i livet handler om penger. Har du ikke skjønt det?

Det skjedde forresten noe gøy på kontoret en dag. Tillat meg å dele en liten, paternalistisk anekdote med dere, som virkelig avslører hvordan jeg tenker om andre mennesker: Vi har nemlig ansatt en hottentott på kontoret. En riktig liten buskneger fra Afrika. M’buku, heter den.

Se så fin den er! Dans, buskneger. Dans for oss. Vi ville selvsagt aldri tillatt en hottentott å sitte med ved bordet og ta beslutninger, men den er flink å danse. For den er en del av laget. Den har «team spirit».

Vi klarer ikke holde kjeft
Hva var det jeg holdt på å si? Jeg mistet tråden et øyeblikk. Kanskje det er pga. de enorme mengdene kokain jeg må ta for å klare meg gjennom hverdagen. Ja, jeg vet det er en klisjé, men det er likevel sant. Vi er alle på hard narkotika her hos Grüner-Gemüse & Käse.

Hvordan vil du ellers forklare språket vårt? Hvordan vil du forklare ordene som tyter ut av oss? Har du noen gang prøvd å slutte å snakke når du har fått i deg tolv kilo kokain? Det går ikke, skal jeg si deg. Vi klarer ikke å stoppe å kommunisere. Vi må fortsette å kommunisere. For det er dette vi driver med. Kommunikasjon. Kommunikasjon. Kommunikasjon.

Elsker du oss like mye som vi elsker oss selv? Delta i samtalen!

14 sjeler bryr seg om “Liker dere mitt nye bloggdesign?”

 • Morten:

  When in Storyville, storydo as the Storyvillians!

 • Denne teksten bør bli pensum i skolen.

  Jeg har nå lest innlegget tre ganger, og gått gjennom hele det menneskelige følelsesregister: Forvirring. Avmakt. Raseri. Eksistensiell angst. Latterkrampe.

  Aldri har jeg følt meg så fremmedgjort fra en tekst. Jeg klarer ikke å forestille meg livsbetingelsene til et menneske som i fullt alvor og edru tilstand kan få seg til å skrive og publisere noe sånt som dette. “Vås” blir et fattig ord.

  Jeg sitter igjen med så mange spørsmål: Hvem er du, Mikkel Grüner? Hvordan har du blitt sånn? Hva slags samfunn er det vi har skapt, som belønner adferden din?

  Huff. Nå blir jeg nødt til å løpe en lang tur i skogen. Jeg som hater å løpe.

 • LIlleSmule:

  Fantastisk! Rett og slett fantastisk. Endelig en blogg som er verdt å lese :-)

 • Arne:

  Du er en ekte Storydoer. Jeg vil lære, men har dere tenkt på bakgrunnsmusikk i Storyville ? Jeg anbefaler musikken fra Indiana Jones, gjerne en

 • Per Anders:

  Jeg klarer ikke å med ord beskrive hva jeg føler etter ha lest denne teksten, men kommer til å bake en sjokoladekake

 • Maja:

  Jeg vet ikke hvordan jeg skal bokmerke denne: kommunikasjon eller underholdning?
  Likte bildet i dress hvor du ser nypolert ut. Helt fantastisk. Og glatt. Smooth som en ål.

 • Ungovernable:

  Har du ikke rundt 2000 folk du må avlive, for å bli kongen av danmark?

 • Jølle:

  Herregud. Hva fanden er meningen med denne slags babbel, SÅ fucking kort tid etter Birken ble avblåst? Ja, jeg sa avBLÅST. BLÅÅÅÅÅST! For fanden!

 • Geir K:

  Hallo.

  Alle vet at slipset ikke skal være knyttet slik at fremsiden henger og dingler langt nedenfor skrotum i det man inntar en stram oppreist sittende stilling. Dessuten har ikke ekte kommunikasjonsrådgivere papegøyer som accessoire, men måker.

 • Kjøtt med gøy i:

  Steike f*en i sGtan og med svigermor til, her var det masse godt tull, ja.
  Og det verste er jo at jeg er helt overbevist om at alt dette tulle ble trykket ut på naturlig vis, også.
  Ikke noe jomfrufødsler igjennom analen, bare helt rolig og kjekk og grei kar som plompa ned i doskåla der ja.
  Ja kanskje litt tidlig, men.
  Noen er vel tidligere enn andre, da.
  Ja, for skal man bli ordentlig gal, da tror jeg man må komme med slikt, helst før man er femti.
  Og jeg takker dere, for at dere er dere selv, og for at dere deler av alt dere er og har og kan, med hele resten av verden.
  Og jeg håper, jeg håper inderlig inne, at dere IKKE deler av alt slikt, med mindreårige, for da tror jeg hele huet deres hadde blitt veldig veldig dumt.
  Og bare for å ha sagt det også, jeg håper at dere puler fornuftigere enn dere prater, og at alt dette tullet – alt i sammen – holder seg UTENFOR soverommet.
  For jeg vil IKKE lese nyheter om voksne mennesker som måtte fjerne de rareste saker fra rumpa si, etter at de arrangerte partaj-tajme med muldyr og puddler og pigghå (og dverger).

 • Åge Pettersen:

  Dette er vel kun skrevet for å provosere, og sånn funker det å..
  Ble litt kvalm av å lese det, men la gå, tar meg ikke tid til å lese en gang til. Jeg vet att dette ikke er sant, og att det ikke finnes noen som er så dum å tro att de er så høyt hevet over andre.
  Vi har jo ett ord for dette også. HVOR DUM GÅR DET AN Å BLI???

 • Bernt:

  Hjælp!
  Neppe alvorlig ment? / Ment for å provosere?
  Det med kokain kan nok forklare endel. Men hvem gir slike folk 6-700.000 pr år?

 • Kari M:

  Veldig bra! Men det er ikke nok å LESE bøker, du må FORSTÅ dem også. Sandemoses jantelov handler ikke om at de som er nederst på lønnsstigen, misunner dem på toppen, men om at de som sitter på toppen, gjør alt de kan for å hindre dem nedenfra i å følge etter. (Dere er mange om den misforståelsen, særlig der oppe på toppen.)

 • […] Geelmuyden Kiese ved Andreas Wasbø. Mikkel Gruner fulgte ganske raskt med sin egen versjon «Liker dere mitt nye bloggdesign?» for dem som ikke var så inne i disse […]

Vis at du bryr deg